Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Lebbencs levesek

Leves receptek

Kolbászos burgonyaleves kolbász zsíron sült lebbencs tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg jó minőségű kolbász felszeletelve 2 közepes fej apróra vágott vörös hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kg burgonya 30 dkg lebbencs tészta 12 evő kanál tejföl 1 evőkanál liszt 1 kis kanál törött paprika Só, bors Elkészítése: A kolbász karikákat lesütjük, megvárjuk, amíg kiengedi a zsírját. Kivesszük a kolbászokat az edényből, majd a kisebb […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg jó minőségű kolbász felszeletelve
  • 2 közepes fej apróra vágott vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg lebbencs tészta
  • 12 evő kanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis kanál törött paprika
  • Só, bors


Elkészítése:

A kolbász karikákat lesütjük, megvárjuk, amíg kiengedi a zsírját.

Kivesszük a kolbászokat az edényből, majd a kisebb nagyobb darabokra tördelt lebbencs tésztát megpirítjuk a kolbász zsíron.

Ha elkészültek a tészta darabok ezeket is kivesszük, majd a maradék zsíron a vöröshagymát megdinszteljük. Ha hagyma elkészült meghintjük egy kis törött paprikával, majd felöntjük vízzel.

A főzőedényünkbe visszatesszük a kolbászt, a tésztát és a meghámozott kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk , borsozzuk.

Ha megfőtt a burgonya és tészta is akkor tejfölös habarással sűrítjük a levesünket. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

[box style=”info”]Vigyázni kell a tészta sütésénél, mert hamar megéghet és akkor keserű lesz.

Csusza tésztával is elkészíthető. Ha valaki szereti, tehet bele fűszernek még + köménymagot. Ennek a levesnek sűrűnek kell lennie.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is