Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- arasznyi füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 4 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb karfiol fele
- kevés brokkoli
- 1 bögre zöldborsó(üveges)
- (kevés zöldbab is ha van)
- petrezselyemlevél
- 1/2 pritamin paprika(kockázva)
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 db zöldségleves kocka
- 4-5 ek olaj
- 1 doboz főzőtejszín
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát,újhagymát a felkarikázott kolbászt, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, ha kifehéredett meghintjük egy kis pirospaprikával, majd felengedjük vízzel.
A zöldségeket: sárgarépát, fehérrépát felkarikázva, a petrezselymet apróra vágva, paprikát kockázva, a karfiolt, brokkolit rózsáira szedve belerakjuk a levesbe (a borsó kivételével, mert azt csak a vége felé tesszük bele)így főzzük.
Amikor szinte megpuhultak a zöldségek és a hús, beletesszük a borsót, fűszerezzük. Mikor már minden megpuhult felöntjük a tejszínnel. További 1-2 percig főzzük, majd tálaljuk.