Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos krumplileves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,5 fej zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 darab paprika
  • 1 darab babérlevél
  • só
  • 1 evőkanál olaj vagy zsir
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab erős paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk.

Egy nagyobb fazékba belerakjuk az összes zöldséget és felöntjük 1,5 l vízzel.

Elkezdjük főzni és ízesítjük babérlevéllel, sóval, hozzáadjuk a 2 cm vastagra szeletelt kolbászt is.

Ha megfőtt a levesünk, akkor berántjuk. Az olajat felforrósítjuk, elerakjuk a lisztet és megpirítjuk zsemleszínűre. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl hideg vízzel és elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Gyors mozdulattal elkeverjük és felforraljuk. Rövid ideig főzzük, hogy elmenjen a liszt íze.

Erős paprika karikákkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kolbaszos-krumplileves-4/