Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos tarhonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj vagy zsir
  • 1 bögre tarhonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 darab burgonya
  • 1 szál kolbász
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 200 ml tejföl
  • só
  • fekete bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítése

A meghámozott hagymát a felforrósított zsiradékon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk, amíg nem lesz a tarhonyának kis színe. Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a paprikát, köményt, sót és borsot, majd összekeverjük.

Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket és átpirítjuk az egészet 1-2 perc alatt.

Felöntjük az egészet 2-2,5 l vízzel, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és fedő alatt főzzük kis lángon.

Közben a kolbászt felaprítjuk és kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

A megpirított kolbászt beletesszük a kész levesbe. A tejfölt elkeverjük kevés levelével, majd behabarjuk vele a levest. Ha szükséges, akkor még ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kolbaszos-tarhonyaleves/