Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Kolbászos tarhonyás krumplileves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg burgonya 25 dkg tarhonya 1 szál füstölt kolbász 2 ek zsír 5 dkg kolozsvári szalonna 1 vöröshagyma 1 kávéskanál pirospaprika 1 paradicsom 1 szál zeller zöld őrölt bors só Elkészítése: A krumplit meghámozom és nagyobb kockára, a szalonnát és hagymát apró kockára, a kolbászt karikára vágom. Egy fazékban a zsíron megpirítom a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2 ek zsír
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zeller zöld
  • őrölt bors


Elkészítése:

A krumplit meghámozom és nagyobb kockára, a szalonnát és hagymát apró kockára, a kolbászt karikára vágom.

Egy fazékban a zsíron megpirítom a tarhonyát és a felaprított szalonnát.

Amikor a tarhonya arany barnára pirult, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

Ha a hagyma üvegesre párolódott, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm 2 l vízzel.

Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, a félbevágott paradicsomot, zeller zöldet, sózom, borsozom, felforralom és fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhul benne minden.

Tejfölt kínálok mellé.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is