Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos-tejfölös krumplileves tojással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 szál lestyán (el is hagyható)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 darab krumpli
  • 2 teáskanál finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • só (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 1,5 dl víz

Elkészítése

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket, majd vágjuk fel ízlés szerint kockákra.

A kolbászt vékonyan karikázzuk fel, majd tegyük egy edénybe és süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig.

Ezután szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk és adjuk hozzá az ételízesítőt.

A zellerzöldet, a lestyánt és a petrezselyemzöldet kössük össze, majd az előzőleg pirosra sütött kolbásszal és a krumplival együtt tegyük a levesbe.

Ezután addig főzzük, míg a zöldségek puhára főnek.

A tejfölt keverjük simára egy kevés lével, csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd melegítsük forráspontig.

Amikor a leves újra felforrt, egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat, majd attól függően hogy lágyabban vagy keményre főzve szeretnénk a tojásokat tálalni, főzzük tovább még pár percig.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kolbaszos-tejfolos-krumplileves-tojassal/