Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg házi száraz kolbász
- 20 dkg aprított vajbab
- 20 dkg brokkoli
- 3 szál újhagyma
- 2 kisebb sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 vastagabb karika hegyes erős paprika
- kis csokor petrezselyemzöld
- 1 ek étkezési kukorica keményítő
- 4 nagy ek (lm) tejföl
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- fűszerpaprika
Elkészítése:
Az újhagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és a többi zöldséggel, valamint a karikára vágott kolbásszal egy lábasban, némi zsiradék kíséretében megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, egy fedővel lefedve puhára főzzük a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak, a keményítőt feloldjuk 1 dl hideg vízben, hozzákeverjük a tejfölhöz, megszórjuk fűszerpaprikával, szedünk hozzá a leves levéből 3-4 evőkanállal, csomómentesre kavarjuk, és lassú kevergetés mellett a leveshez adjuk. Újraforrásig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!


