Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kömény leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 6 db édeskömény
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • só
  • bors

Elkészítése

Az édesköményt megtisztítjuk, leveleit félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a vaj és olívaolaj keverékében aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított édesköményt. Tíz percnyi párolás után megsózzuk, majd fölengedjük a zöldséglevessel, és húsz percig főzzük. A levest átszűrjük, tartalmát áttörjük, és őrölt borssal fűszerezzük.

A félretett leveleket apróra vágjuk, és tálaláskor a reszelt parmezán sajttal együtt a levesre szórjuk.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/komeny-leves/