Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Köménymag leves / rántott leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 ek zsír kevés köménymag 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 4 ek liszt 1-2 csipetnyi fűszer (só, őrölt bors, pirospaprika) néhány babérlevél friss petrezselyem Elkészítése: Ez egy rántott alapleves, ami több levesnek, például a csorgatott tojásleves alapja is. A zsírt felforrósítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a szétnyomott fokhagymát. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 ek zsír
  • kevés köménymag
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 1-2 csipetnyi fűszer
  • (só, őrölt bors, pirospaprika)
  • néhány babérlevél
  • friss petrezselyem


Elkészítése:

Ez egy rántott alapleves, ami több levesnek, például a csorgatott tojásleves alapja is. A zsírt felforrósítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megpirítom, majd a lisztet hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek.

A tűzről levéve folyamatos keverés mellett (vigyázva, hogy le ne égjen) őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem, és annyi vizet teszek hozzá, amennyit szeretnék. Ha sűrűbbre szeretném csinálni a levest kevesebbet, ha lazábbra, akkor többet.

Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá, és felforralom. Kész is a leves. Lehet pirított kenyérkockákkal vagy kiflivel tálalni, de állandó keverés mellett lazán felvert tojást is bele lehet csorgatni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is