Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Köménymag leves / rántott leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 ek zsír
  • kevés köménymag
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 1-2 csipetnyi fűszer
  • (só, őrölt bors, pirospaprika)
  • néhány babérlevél
  • friss petrezselyem


Elkészítése:

Ez egy rántott alapleves, ami több levesnek, például a csorgatott tojásleves alapja is. A zsírt felforrósítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megpirítom, majd a lisztet hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek.

A tűzről levéve folyamatos keverés mellett (vigyázva, hogy le ne égjen) őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem, és annyi vizet teszek hozzá, amennyit szeretnék. Ha sűrűbbre szeretném csinálni a levest kevesebbet, ha lazábbra, akkor többet.

Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá, és felforralom. Kész is a leves. Lehet pirított kenyérkockákkal vagy kiflivel tálalni, de állandó keverés mellett lazán felvert tojást is bele lehet csorgatni.

https://receptneked.wps.hu/levesek/komenymag-leves-rantott-leves/