Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Köménymagos céklakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 cékla
  • 2 sárgarépa
  • 3 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 krumpli
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 tk cukor
  • 2 húsleveskocka
  • só
  • őrölt bors
  • római köménymag
  • vaj
  • tejföl


Elkészítése:

A céklát, a sárgarépát és a krumplit megpucoljuk, majd kisebb darabokra felvágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucoljuk, és apróra felvágjuk.

Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és a céklát, jól összeforgatjuk, és tovább pároljuk.

Pár perc után beletesszük a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot. Jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük.

Végül beletesszük a krumplit és puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már minden teljesen megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.

Tálaláskor a leves tetejére tejfölt kanalazunk. Nagyon finom lesz az íze a római köménymagtól, és a tejföl nagyon jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/levesek/komenymagos-ceklakremleves/