Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes fej karalábé
- 2 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szál petrezselyem gyökér
- 1,5 dl zöldborsó (házilag eltett mirelit)
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg fél leveskocka)
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk csemege paprikakrém
Elkészítése:
A hús alaposan megmossuk hideg vízben, majd felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, a répát és a petrezselyem gyökeret karikára, a karalábét kockára vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst és fehérre pirítjuk. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket (a borsó kivételével).
Ha forr, beleszórjuk a zöldborsót is. Amikor minden megpuhult, azonnal tálaljuk.
[box style=”info”]Egy kevés húsból és pár zöldségből készült könnyű kis leves ebédre. Krumpli és tészta diéta miatt nem került bele.
Roppant egyszerű, bő fél óra alatt megfő.[/box]