Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 40 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg lencse
- 2 fej hagyma
- 1 kk őrölt római kömény
- 1 tk mustár
- 4 ek fűszerpaprika
- 1 db tojás
- kevés zsemlemorzsa
- 4 ek olaj
- só, bors
Elkészítése:
Az előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával és a babérlevéllel ízesítjük.
Egy másik edényben olajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, és megpirítjuk.
Fűszerpaprikát adunk hozzá, és felöntjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, a káposztát a levétől kicsavarjuk, és hozzáadjuk az alaphoz.
Egy tálban összekeverjük a húsgolyókat:
A darált húsba beletesszük a reszelt hagymát, római köményt, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt.
Amint megpuhult a lencse, a káposztához adjuk.
A tűzhelyre visszatesszük.
Ezután belehelyezzük a húskeverékből formázott golyókat, és puhára főzzük. Utánaízesítjük, és tejföllel azonnal tálaljuk.

