Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Korhelyleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 4 pár füstölt virsli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg bacon
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 3 darab babérlevél
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A füstölt szalonnát, a bacont, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apró kockára. A zöldségeket pucoljuk meg és ízlés szerint daraboljuk fel. A káposztát kicsit nyomkodjuk ki, hogy ne legyen túl savanyú, majd szintén vágjuk fel apróbbra.

Egy edénybe tegyük bele az apróra vágott füstölt szalonnát, majd kezdjük el kisütni a zsírját. Amikor már kezd egy kis színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és süssük pár percig, majd adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, a felkockázott bacont és pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és adjuk hozzá a savanyú káposztát is.

Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal és adjuk hozzá a babérlevelet, ízlés szerint erős paprikakrémet, majd főzzük puhára a káposztát és a zöldségeket.

Amikor a zöldségek és a káposzta puhára főttek, adjuk hozzá a felkarikázott virslit is.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy merőkanál levessel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez. Ezután főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen.

https://receptneked.wps.hu/levesek/korhelyleves-2/