Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Korhelyleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 marék savanyított káposzta
  • 25 dkg jó minőségű virsli
  • csipet vegeta
  • 140 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1,5 liter víz
  • 1 evőkanál evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A savanyított káposztát a vízben puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott virslit, vegetával ízesítjük és elkészítjük a rántást.

Az olajon megpirítjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt. Lehúzzuk a tűzről és szép simára keverjük, majd a leveshez adjuk és újra felforraljuk.

Újraforrás után kész a leves.

https://receptneked.wps.hu/levesek/korhelyleves-3/