Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Korhelyleves kolbásszal és húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú, apró káposzta
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 darab babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • só

Elkészítése

A zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, majd rádobjuk a szintén feldarabolt füstölt szalonnát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és elkeverjük. Következik a karikára vágott kolbász ezzel is pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és kicsit lepirítjuk.

Lehúzzuk a tűről, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rárakjuk a kimosott káposztát, felöntjük 1,5 l vízzel és visszatesszük a tűzre, majd ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel és lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a leves, addig elkészítjük a húsgombócot. A húshoz hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, hozzá adjuk a zsemlemorzsát és gerezd zúzott fokhagymát. Az egészet összegyúrjuk alaposan, majd vizes kézzel kis húsgombócokat formázunk a masszából és a kész, forrásban lévő levesbe tesszük.

Addig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére a gombócok.

A korhelylevest langyos tejföllel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/korhelyleves-kolbasszal-es-husgomboccal/