Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Korianderes lencseleves köménnyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 bögre lencse
  • 8 bögre zöldség alaplé
  • 1 nagyobb hagyma
  • 2 nagy répa felszeletelve
  • 1 zeller aprítva
  • 2 nagy krumpli felkockázva
  • 2 babérlevél
  • 1 kiskanál őrölt koriander
  • 0,5 kk őrölt kömény
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 100 g friss spenót
  • 2 kk citromlé


Elkészítése:

A lencsét kiválogatjuk, beáztatjuk, lemossuk, leszűrjük.

A zöldséglében feltesszük főni a répát, a hagymát, a zellert, a krumplit, a lencsét, a babérlevelet, a koriandert, a köményt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Nagyjából egy óra alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ha kevés lenne a lé, még adunk hozzá.

Amikor a zöldségek elkészültek, kivesszük a babérleveleket, és hozzáadjuk a spenótot. Ha szükséges, még ízesítjük köménnyel vagy korianderrel. Pár percig főzzük, majd hozzákeverjük a citromlevet.

[box style=”info”]Az ételt pályázatra készítettem, megadott recept alapján.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/korianderes-lencseleves-komennyel/