Elkészítése
Galuskatészta elkészítése
A tojásból, lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, majd vékonyra kinyújtjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A paprikás hagymát a kinyújtott tésztán egyenletesen eloszlatjuk, enyhén megszórjuk delikáttal, majd a tésztát feltekerjük. A tekercsből kis darabokat vágunk, és mindegyiket csomóra kötjük.
Leves elkészítése
Egy nagy fazékban vizet forralunk, sóval, borssal és kevés delikáttal ízesítjük. Beletesszük a felkarikázott burgonyát, és amikor félig megpuhult, a tésztacsomókat is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg a krumpli és a galuskák is teljesen megpuhulnak.
Forrón, frissen tálaljuk.
Tipp
A levesbe tehetünk apróra vágott sárgarépát vagy zellert is, így még gazdagabb ízt kap. A tésztát akár előre is elkészíthetjük, és lisztezve lefagyaszthatjuk, így bármikor gyorsan megfőzhető belőle a leves.
