Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kötött galuskaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 liter víz
  • 3 db burgonya
  • olaj
  • só
  • bors
  • delikát
  • pirospaprika

Elkészítése

Galuskatészta elkészítése

A tojásból, lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, majd vékonyra kinyújtjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A paprikás hagymát a kinyújtott tésztán egyenletesen eloszlatjuk, enyhén megszórjuk delikáttal, majd a tésztát feltekerjük. A tekercsből kis darabokat vágunk, és mindegyiket csomóra kötjük.

Leves elkészítése

Egy nagy fazékban vizet forralunk, sóval, borssal és kevés delikáttal ízesítjük. Beletesszük a felkarikázott burgonyát, és amikor félig megpuhult, a tésztacsomókat is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg a krumpli és a galuskák is teljesen megpuhulnak.

Forrón, frissen tálaljuk.

Tipp

A levesbe tehetünk apróra vágott sárgarépát vagy zellert is, így még gazdagabb ízt kap. A tésztát akár előre is elkészíthetjük, és lisztezve lefagyaszthatjuk, így bármikor gyorsan megfőzhető belőle a leves.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kotott-galuskaleves/