Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Kötözött tészta leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 tojás 3 evőkanál liszt 2 evőkanál zsír 2 kis fej vöröshagyma só, bors 1 csokor petrezselyemzöld 2 szál zeller levél 2 púpos evőkanál pirospaprika egy paradicsom fél tv paprika Elkészítése: A leveshez az egyik fej vöröshagymát tisztítás után kockára vágjuk. Egy fazékba felhevítünk egy teáskanál zsírt és megdinszteljük rajta a hagymát, sózzuk ,borsozzuk […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2017.11.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zeller levél
  • 2 púpos evőkanál pirospaprika
  • egy paradicsom
  • fél tv paprika


Elkészítése:

A leveshez az egyik fej vöröshagymát tisztítás után kockára vágjuk.

Egy fazékba felhevítünk egy teáskanál zsírt és megdinszteljük rajta a hagymát, sózzuk ,borsozzuk és rászórjuk az összeaprított petrezselyemzöldet, meghintjük egy csapot evőkanál pirospaprikával. Gyors mozdulattal elkeverjük.

Felöntjük kb 2 l vízzel, belerakjuk az aprított tv paprikát, a paradicsomot és a zeller zöldet.

Lassú tűzön főzzük. Amíg fő a leves, addig a maradék zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát. Félretesszük és hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a hagymás zsír addig, elkészítjük a levestésztát.

A felütött tojást felverjük, csipet sót adunk hozzá, majd a liszttel közepesen kemény tésztát gyúrunk.

Kicsit pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a hagymás zsírral. A tészta szélét félcentis csíkban kétszer ráhajtjuk, majd derelye vágóval elvágjuk. A hosszú csíkot négy felé vágjuk és egyenként megkötjük a tésztát. A maradék tésztát is így készítjük el.

A forrásban lévő levesbe belefőzzük az elkészített tésztát.

Addig kell főzni amíg fel nem jön a leves tetejére a tészta.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Profiknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is