Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Kovászos uborka krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 35 dkg kovászos uborka 1,5 dl az uborka levéből 2,5 dl hideg zöldség alaplé 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető) 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld 2 kisebb ágacska rozmaring ízlés szerint frissen őrölt bors és só Elkészítése: A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. A petrezselymet durvára vágom, a […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
adamsandorarpad
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg kovászos uborka
  • 1,5 dl az uborka levéből
  • 2,5 dl hideg zöldség alaplé
  • 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 2 kisebb ágacska rozmaring
  • ízlés szerint frissen őrölt bors és só


Elkészítése:

A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

A petrezselymet durvára vágom, a rozmaringágakról eltávolítom a leveleket, melyeket szintén felaprítok.

Az uborkákat nagyjából 1,5 cm-esre kockázom. Turmixgép poharába halmozom a zöldségeket, felöntöm a folyadékokkal, hozzákanalazom a joghurtot, beleőrlöm a borsot és erős fokozaton leturmixolom, kóstolást követően, ha szükséges ízesítem, az uborka minőségétől függően a folyadékokat pótolom.

A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tárolom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is