Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Krémes birskörte leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 szép sárga birs 1 citrom héja és leve csipet só 1 késhegynyi kardamom 1 fahéjrúd 1 csillagánizs 4 szegfűszeg 4 ek barnacukor 1 dl tejszín 2 dl tejföl 1 ek étkezési keményítő 1 liter víz őrölt fahéj a tetejére Elkészítése: A birskörtéket jól megmossuk, a magházukat eltávolítjuk és hasábokra szeleteljük héjastul. Feltesszük egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 szép sárga birs
  • 1 citrom héja és leve
  • csipet só
  • 1 késhegynyi kardamom
  • 1 fahéjrúd
  • 1 csillagánizs
  • 4 szegfűszeg
  • 4 ek barnacukor
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 liter víz
  • őrölt fahéj a tetejére


Elkészítése:

A birskörtéket jól megmossuk, a magházukat eltávolítjuk és hasábokra szeleteljük héjastul.

Feltesszük egy fazékban a vízzel, a cukorral, sóval, fűszerekkel, citromlével főni. 5 perc elteltével kiveszünk pár szeletet a tálaláshoz. A fűszereket eltávolítjuk, a tejfölt a keményítővel csomómentesre keverjük, majd a főzőléből kiveszünk a tejfölös keverékbe egy keveset, és azzal is elkeverjük. Beleöntjük a levesbe, és besűrítjük vele.

Hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük a levest. A végén tesszük bele a citromhéjat. Visszatesszük a levesbe a félretett birsszeleteket, és csészékbe tálaljuk.

Fahéjjal megszórjuk a tetejüket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is