Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes csirkeleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A rántáshoz:

  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 250 ml húsleves alaplé

A leveshez

  • 4 evőkanál olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 2 szál szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék borsó
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 80 ml száraz fehérbor
  • 8 dl tejszín
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 3 darab babérlevél
  • 0,5 evőkanál kurkuma (el is maradhat)
  • 0,5 teáskanál füstölt fűszerpaprika (el is maradhat)
  • 0,5 teáskanál chilipehely (el is maradhat)
  • 1 darab csirkemell

Elkészítése

A zöldségeket hámozzuk meg és szeleteljük fel. A húst mossuk meg, töröljük meg, majd azt is kockázzuk fel.

Az olajat forrósítsuk fel egy edényben, majd fehéredésig pirítsuk rajta a húst. Ha a hús kifehéredett, akkor szedjük ki.

Ha kell, akkor pótoljuk a zsiradékot, majd tegyük rá a hagymát és dinszteljük meg. Ha már színesedik, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget és pirítsuk együtt pár percig. Legutoljára tegyük hozzá a fokhagymát és kicsit pirítsuk azzal is.

Öntsük fel az alaplével és a borral, majd adjuk hozzá a húst és főzzük félig puhára.

A rántáshoz kezdjük el melegíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vajat és hevítsük fel. Szórjuk bele a lisztet és 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük fel a langyos alaplével és főzzük sűrűre.

A félkész leveshez adjuk hozzá a borsót, majd forraljuk fel. Ekkor adjuk hozzá a rántást is és keverjük el csomómentesre. Tegyük hozzá a fűszereket, majd fedővel fedjük le.

Gyakran kevergetve főzzük puhára az egészet. Ha minden puha, akkor öntsük fel a tejszínnel és forraljuk össze.

Petrezselyemmel és parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kremes-csirkeleves/