Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes, csirkés tortellini leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab csirkemellfilé (egész, csontozva)
  • 25 dkg torlellini (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 darab chili paprika
  • 1 liter csirkehúsleves alaplé (akár kockából is)
  • 1,5 liter víz
  • 0,5 liter tejszín
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • 1 marék spenót
  • só
  • bors
  • kevés olaj

Elkészítése

A hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk, majd a chilit is apróra vágjuk.

Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és kissé megdinszteljük. Ekkor rátesszük a paprikát, répát és a fokhagymát, jól elkeverjük és együtt pirítjuk kb 5 percig.

Ezután hozzáadjuk a húst (egészben), felöntjük az alaplével és a vízzel, beletesszük a chilit, kakukkfüvet, sót és borsot adunk hozzá, majd fedővel lefedve a húst puhára főzzük.

Mikor a hús teljesen megpuhult, akkor kiszedjük, majd a visszamaradt lébe beletesszük a tésztát és tovább főzzük.

Közben a húst késsel nagyon apróra daraboljuk.

Amikor a tészta is majdnem kész, akkor visszatesszük a húst, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a kisebb darabokra vágott spenótot és az aprított petrezselymet, majd felforraljuk és már kész is.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kremes-csirkes-tortellini-leves/