Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Krémes karfiolleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol 1 közepes fej vöröshagyma 1 kk só 1 nagy csipet őrölt bors fél leveskocka 1 csipet őrölt szerecsendió 1 púpos ek liszt 2 dl főzőtejszín (20%-os) Elkészítése: A karfiolt rózsaira szedjük, megtisztítjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, ami bőven ellepi. A hagymát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.05.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • fél leveskocka
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)


Elkészítése:

A karfiolt rózsaira szedjük, megtisztítjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, ami bőven ellepi.

A hagymát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a karfiolhoz, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval. Hozzáadjuk a fél leveskockát, majd addig főzzük, amíg a karfiol meg nem puhul.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk egy kevés forró leveslével. Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesünkbe, majd hagyjuk felforrni.

Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is