Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes karfiolleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • fél leveskocka
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)


Elkészítése:

A karfiolt rózsaira szedjük, megtisztítjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, ami bőven ellepi.

A hagymát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a karfiolhoz, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval. Hozzáadjuk a fél leveskockát, majd addig főzzük, amíg a karfiol meg nem puhul.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk egy kevés forró leveslével. Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesünkbe, majd hagyjuk felforrni.

Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/kremes-karfiolleves/