Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumpligombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A gombóchoz

  • 0,5 kg krumpli
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanál só

A leveshez

  • 1,5 liter a krumpli főzőlevéből
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 teáskanál teáskanál pirospaprika
  • só
  • csipet őrölt köménymag
  • 1 db fehér paprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítése

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, fazékba rakjuk és meleg vizet öntünk rá. 1 mokkáskanál sót adunk hozzá és megfőzzük.

Közben egy másik edényben 2 evőkanál étolajra 2 evőkanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd pedig a megfőtt krumpliról ráöntjük a vizet. Jól, csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a negyedelt paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát is, majd belerakjuk a megtisztított és összevágott zöldséget és répát.

A húsleveskockát ujjunkkal összetörjük és azt is beleszórjuk a levesbe, valamint az őrölt köménymagot is. Ha felforrt a levesünk, akkor takarékra vesszük és kb még 20 percig főzzük.

Eközben a krumplit összetörjük, majd ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojást, a lisztet, az étolajat és összegyúrjuk a tésztát.

A tésztából gombócokat formálunk evőkanál és vizes kéz segítségével, majd belerakosgatjuk a levesbe. Még kb 10 percig főzzük, hogy a gombócok megfőjenek.

Közben megkóstoljuk és ha kell még, teszünk bele sót, de nem biztos, mert a húsleveskocka is sós és a krumpli főzőleve is.

El is készült a levesünk. Én ilyenkor kiveszem villa segítségével a paprikát, paradicsomot és a hagymadarabokat, majd tálalhatunk is.

https://receptneked.wps.hu/levesek/krumpligomboc-leves/