Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplikrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • zsír
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • levesgyöngy
  • bacon
  • fehérbors
  • sajt
  • só

Elkészítése

Egy lábasban felolvasztunk egy fakanálnyi zsírt, majd megsózzuk és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a meghámozott, darabokra vágott krumplit. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a krumplit, majd egy kicsit megsózzuk.

Amikor a krumpli teljesen megfőtt, levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ezt követően botmixerrel csomómentesre turmixoljuk. Ha sima az állaga, visszatesszük a lábasra, de takaréklángra állítjuk, hogy nehogy odaégjen. Amikor újra átmelegedett, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt. A tejszín mennyiségével beállíthatjuk a leves sűrűségét: minél több tejszínt adunk hozzá, annál hígabb lesz.

A végén fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor aranybarnára pirított szalonnakockákat, levesgyöngyöt és reszelt trappista sajtot szórunk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/levesek/krumplikremleves/