Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplileves kaprosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db krumpli
  • 15 szelet szárított vargánya
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál (olíva)olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • csipet kurkuma
  • ecet
  • csipet csipet őrölt kömény
  • só
  • bors

Elkészítése

Beáztatjuk a vargányát.

Az olajon és a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felengedjük hideg vízzel.

Beletesszük a hámozott, feldarabolt krumplit (ezt akár elő is főzhetjük, de én nem szoktam), beletesszük a beáztatott vargányát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy kis csipet őrölt köményt. Teszünk bele összevágott kaprot (de én csak felét tettem be, a másik felét amikor tálaltam).

Megfőzzük a levest. Ha puha a krumpli, akkor pici ecetet is teszünk bele. 1 dl tejszínt adunk a leveshez. Én egy kis tálba teszem a tejszínt, majd forró levessel hígítom és hozzáadom a leveshez. Ekkor elzárjuk a tűzhelyet, beletesszük a kaprot és forrón kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/krumplileves-kaprosan/