Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Krumplileves petrezselymes húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg krumpli 2 szál sárgarépa 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 1 csipet őrölt bors Gombócokhoz: 20 dkg darált sertéshús 1 tojás 3 csapott ek búzadara 1 csipet só 1 csipet őrölt bors 1 kis csokor friss petrezselyemlevél Elkészítése: A krumplit és a répát meghámozzuk. A krumplit kockákra, a répát karikákra vágjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.02.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csipet őrölt bors

Gombócokhoz:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 3 csapott ek búzadara
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél


Elkészítése:

A krumplit és a répát meghámozzuk. A krumplit kockákra, a répát karikákra vágjuk. Lábasba tesszük,. és dupla annyi vízben elkezdjük főzni, mint ami ellepi.

Sóval, borssal és ételízesítővel megszórjuk. Amíg fő, elkészítjük a golyókat.

Húsgombóc készítése:

A darált húst a tojással, a búzadarával, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és a közben felforrt levesbe tesszük. Mire a zöldségek megfőnek, a gombóc is elkészül.

Forrón tálaljuk.

[box style=”info”]Roppant egyszerű leves egy kevés zöldséggel és némi apró húsgolyóval. Egész hamar elkészül, hisz a gombócok is gyorsan megfőnek. Akár kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is