Elkészítése
Ez a kukoricaleves igazán krémes és különleges, főleg a ropogós répa chips és a házi zellerolaj teszi teljessé az élményt. Gyorsan elkészül, mégis elegáns fogás lehet belőle.
Elkészítés lépései
- Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Felöntjük alaplével, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát.
- Fűszerezzük, és néhány percig összeforraljuk.
- Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átszűrjük a levest.
- Visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk. A leves készen is van.
Répachips készítése
- Egy nagyobb répát hajszálvékonyan felkarikázunk vagy legyalulunk.
- Kevés olívaolajon serpenyőben ropogósra sütjük.
- Ugyanígy megsütjük a kisebb darabokra vágott száraz szalámit is.
Zellerolaj készítése
- Egy nagy csokor zellert nagyon apróra metélünk, majd befőttes üvegbe tesszük.
- Annyi olívaolajjal öntjük fel, hogy ellepje, és hűtőben állni hagyjuk.
- Felhasználás előtt az olajat leszűrjük. Levesekhez, salátákhoz kitűnő ízesítő.
Tálalás
- A krémlevest tányérba szedjük.
- A tetejére répachipset és szalámidarabokat szórunk, majd meglocsoljuk házi zellerolajjal.

