Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukorica krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 kis doboz kukorica
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só
  • fehérbors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 600 ml zöldség alaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál olaj

Chips-hez

  • 1 db sárgarépa
  • pár karika szalámi (vagy kolbász )

Elkészítése

Ez a kukoricaleves igazán krémes és különleges, főleg a ropogós répa chips és a házi zellerolaj teszi teljessé az élményt. Gyorsan elkészül, mégis elegáns fogás lehet belőle.

Elkészítés lépései

  1. Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Felöntjük alaplével, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát.
  3. Fűszerezzük, és néhány percig összeforraljuk.
  4. Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átszűrjük a levest.
  5. Visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk. A leves készen is van.

Répachips készítése

  1. Egy nagyobb répát hajszálvékonyan felkarikázunk vagy legyalulunk.
  2. Kevés olívaolajon serpenyőben ropogósra sütjük.
  3. Ugyanígy megsütjük a kisebb darabokra vágott száraz szalámit is.

Zellerolaj készítése

  1. Egy nagy csokor zellert nagyon apróra metélünk, majd befőttes üvegbe tesszük.
  2. Annyi olívaolajjal öntjük fel, hogy ellepje, és hűtőben állni hagyjuk.
  3. Felhasználás előtt az olajat leszűrjük. Levesekhez, salátákhoz kitűnő ízesítő.

Tálalás

  1. A krémlevest tányérba szedjük.
  2. A tetejére répachipset és szalámidarabokat szórunk, majd meglocsoljuk házi zellerolajjal.
https://receptneked.wps.hu/levesek/kukorica-kremleves-2/