Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukorica krémleves baconnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 szelet bacon
  • 820 g csemegekukorica
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tej
  • só
  • curry ízlés szerint (elhagyható)
  • 1 szál újhagyma

Elkészítése

A bacont feldaraboljuk és zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük.

A visszamaradt zsiradékon 700 g kukoricát megfuttatunk, majd felöntjük 2,5 dl vízzel és puhára főzzük. Sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük.

A tejfölből és a lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, amit a leveshez adunk, amikor a kukorica már megfőtt és összeforraljuk.

Amikor a kukorica megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a héjdarabok ne maradjanak benne. Ezután tej hozzáadásával beállítjuk a leves sűrűségét és curryvel is ízesíthetjük. A maradék kukoricát leszűrjük és a leveshez adjuk.

A kész levest a ropogós szalonnával és az újhagyma karikázott zöldjével megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kukorica-kremleves-baconnel/