Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukorica krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 doboz kukoricakonzerv (kb. 4-5 főre)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 liter zöldségleves alaplé
  • só
  • bors
  • vegeta
  • sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kruton
  • olaj (vagy vaj )

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, majd felöntjük zöldség alaplével. Sóval, borssal és egy kevés vegetával ízesítjük. Addig főzzük, amíg a kukorica teljesen megpuhul.

A megfőtt levest botmixerrel simára turmixoljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy még selymesebb állagot kapjunk. Az átpasszírozott levest visszatesszük a tűzre, és amikor elkezd forrni, hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk a tűzhelyet.

Tálalás:

A levest forrón kínáljuk, bőségesen megszórva reszelt sajttal és pirított kenyérkockákkal vagy krutonnal. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/kukorica-kremleves/