Elkészítése
A kockára vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Fokhagymanyomóval hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát. Nem pirítjuk sötétre, így hamarosan beleönthetjük a levétől leszűrt konzerv kukoricákat (egy keveset tegyünk félre díszítés gyanánt).
Átkavarjuk, sózzuk, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát és az 1 csapott teáskanál curryport, majd puhára főzzük.
Ezután botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük, majd nagyobb lyukú szűrőn átszűrjük, hogy a kukorica héja fennakadjon.
A levest visszatesszük a tűzre. 1/2 dl főzőtejszínben kikeverjük a keményítőt, a maradék főzőtejszínt a leveshez öntjük.
Amikor a leves elkezd forrni, hozzáadjuk a keményítős tejszínt is, majd besűrítjük, és elzárjuk alatta a gázt.
