Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukoricakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 konzerv kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • olaj
  • víz
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csapott kávéskanál curry
  • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése

A kockára vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Fokhagymanyomóval hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát. Nem pirítjuk sötétre, így hamarosan beleönthetjük a levétől leszűrt konzerv kukoricákat (egy keveset tegyünk félre díszítés gyanánt).

Átkavarjuk, sózzuk, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát és az 1 csapott teáskanál curryport, majd puhára főzzük.

Ezután botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük, majd nagyobb lyukú szűrőn átszűrjük, hogy a kukorica héja fennakadjon.

A levest visszatesszük a tűzre. 1/2 dl főzőtejszínben kikeverjük a keményítőt, a maradék főzőtejszínt a leveshez öntjük.

Amikor a leves elkezd forrni, hozzáadjuk a keményítős tejszínt is, majd besűrítjük, és elzárjuk alatta a gázt.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kukoricakremleves/