Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukoricaleves csilis babbal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db chilisbab konzerv
  • 1 db kukorica konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • só
  • 5 db cayenne chili karika (szárított)
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 teáskanál finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín (20%-os)
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál (olíva)olaj
  • 3 dkg vaj

Elkészítése

A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba és törjük alaposan össze.

A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni.

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva szórjuk meg a liszttel és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, a tejjel és a tejszínnel.

Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt és főzzük kb 10 percig.

Ezután öntsük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük 2-3 percig (figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő).

https://receptneked.wps.hu/levesek/kukoricaleves-csilis-babbal/