Elkészítése
Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Amikor a szalonna már szép ropogós, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és néhány percig pirítjuk, hogy kissé megpuhuljon és megkapja a pirított ízt. Ekkor ízesítjük sóval és fehér borssal, majd felöntjük 2 liter vízzel, és beledobunk egy leveskockát.
Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát és a zúzott fokhagymát, majd az egészet puhára főzzük. A főzés vége felé beleöntjük a főzőtejszínt, és alacsony lángon, takarékon összeforraljuk, hogy a leves kellemesen krémes legyen.
Tálaláskor tányérra szedjük a levest, és frissen aprított petrezselyemmel díszítjük, amely nemcsak szép színt, hanem friss ízt is ad az ételnek.
Sztori:
Kamaszként hallottam édesapámtól ezt a receptet, de idővel feledésbe merült. Miután férjhez mentem, újra elővettem, hogy lenyűgözzem a férjemet, és hamar a család kedvence lett.
