Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Kukoricás krumpli leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Amikor a szalonna már szép ropogós, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és néhány percig pirítjuk, hogy kissé megpuhuljon és megkapja a pirított ízt. Ekkor ízesítjük sóval és fehér borssal, majd felöntjük 2 liter vízzel, és beledobunk egy leveskockát. Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadjuk a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Amikor a szalonna már szép ropogós, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és néhány percig pirítjuk, hogy kissé megpuhuljon és megkapja a pirított ízt. Ekkor ízesítjük sóval és fehér borssal, majd felöntjük 2 liter vízzel, és beledobunk egy leveskockát.

Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát és a zúzott fokhagymát, majd az egészet puhára főzzük. A főzés vége felé beleöntjük a főzőtejszínt, és alacsony lángon, takarékon összeforraljuk, hogy a leves kellemesen krémes legyen.

Tálaláskor tányérra szedjük a levest, és frissen aprított petrezselyemmel díszítjük, amely nemcsak szép színt, hanem friss ízt is ad az ételnek.

Sztori:

Kamaszként hallottam édesapámtól ezt a receptet, de idővel feledésbe merült. Miután férjhez mentem, újra elővettem, hogy lenyűgözzem a férjemet, és hamar a család kedvence lett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is