Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukoricás krumpli leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csík füstölt szalonna
  • 3 közepes szem krumpli
  • 2 konzerv kukorica
  • só
  • bors
  • 1 db húsleveskocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag főzőtejszín
  • petrezselyemzöld (díszítésnek )
Kukoricás krumpli leves

Elkészítése

Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Amikor a szalonna már szép ropogós, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és néhány percig pirítjuk, hogy kissé megpuhuljon és megkapja a pirított ízt. Ekkor ízesítjük sóval és fehér borssal, majd felöntjük 2 liter vízzel, és beledobunk egy leveskockát.

Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát és a zúzott fokhagymát, majd az egészet puhára főzzük. A főzés vége felé beleöntjük a főzőtejszínt, és alacsony lángon, takarékon összeforraljuk, hogy a leves kellemesen krémes legyen.

Tálaláskor tányérra szedjük a levest, és frissen aprított petrezselyemmel díszítjük, amely nemcsak szép színt, hanem friss ízt is ad az ételnek.

Sztori:

Kamaszként hallottam édesapámtól ezt a receptet, de idővel feledésbe merült. Miután férjhez mentem, újra elővettem, hogy lenyűgözzem a férjemet, és hamar a család kedvence lett.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kukoricas-krumpli-leves/