Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Zöldség levesek

Különleges zöldborsóleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kifejtjük a zsenge zöldborsót, majd a vajon a megtisztított, karikára vágott kétféle répával néhány percig saját levében pároljuk. Ezután felengedjük 1,2 liter vízzel, és a petrezselyemzöld felét csokorba kötve hozzáadjuk. A levest húsleveskockákkal és egy kevés cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a borsó és a zöldségek megpuhulnak. Közben a kifejtett zöldborsó héjának zsenge egyharmadát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.17.

Hozzávalók

Elkészítése

Kifejtjük a zsenge zöldborsót, majd a vajon a megtisztított, karikára vágott kétféle répával néhány percig saját levében pároljuk. Ezután felengedjük 1,2 liter vízzel, és a petrezselyemzöld felét csokorba kötve hozzáadjuk. A levest húsleveskockákkal és egy kevés cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a borsó és a zöldségek megpuhulnak.

Közben a kifejtett zöldborsó héjának zsenge egyharmadát alaposan megmossuk, és annyi vízben főzzük, amennyi ellepi, egészen puhára. Ezt a főzetet turmixszoljuk, majd átszűrjük, hogy a szálas részek ne maradjanak benne. Ezzel a zöldborsópürével sűrítjük be a levest.

Végül apró csipetkéket (vagy galuskákat) főzünk bele, és a finomra vágott petrezselyemzöld másik felével tálaláskor meghintjük, mivel a friss petrezselymet már nem forraljuk a levesben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is