Elkészítése
Kifejtjük a zsenge zöldborsót, majd a vajon a megtisztított, karikára vágott kétféle répával néhány percig saját levében pároljuk. Ezután felengedjük 1,2 liter vízzel, és a petrezselyemzöld felét csokorba kötve hozzáadjuk. A levest húsleveskockákkal és egy kevés cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a borsó és a zöldségek megpuhulnak.
Közben a kifejtett zöldborsó héjának zsenge egyharmadát alaposan megmossuk, és annyi vízben főzzük, amennyi ellepi, egészen puhára. Ezt a főzetet turmixszoljuk, majd átszűrjük, hogy a szálas részek ne maradjanak benne. Ezzel a zöldborsópürével sűrítjük be a levest.
Végül apró csipetkéket (vagy galuskákat) főzünk bele, és a finomra vágott petrezselyemzöld másik felével tálaláskor meghintjük, mivel a friss petrezselymet már nem forraljuk a levesben.
