Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Különleges zöldborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 csipet cukor
  • csipetke

Elkészítése

Kifejtjük a zsenge zöldborsót, majd a vajon a megtisztított, karikára vágott kétféle répával néhány percig saját levében pároljuk. Ezután felengedjük 1,2 liter vízzel, és a petrezselyemzöld felét csokorba kötve hozzáadjuk. A levest húsleveskockákkal és egy kevés cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a borsó és a zöldségek megpuhulnak.

Közben a kifejtett zöldborsó héjának zsenge egyharmadát alaposan megmossuk, és annyi vízben főzzük, amennyi ellepi, egészen puhára. Ezt a főzetet turmixszoljuk, majd átszűrjük, hogy a szálas részek ne maradjanak benne. Ezzel a zöldborsópürével sűrítjük be a levest.

Végül apró csipetkéket (vagy galuskákat) főzünk bele, és a finomra vágott petrezselyemzöld másik felével tálaláskor meghintjük, mivel a friss petrezselymet már nem forraljuk a levesben.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kulonleges-zoldborsoleves/