Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kurkumás burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 darab babérlevél
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 150 g tejföl (150 g)
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 4 darab virsli
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • só

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a hagymát finomra vágjuk, a burgonyát kockára, a répaféléket karikázzuk.

5 percig pirítjuk 3 evőkanál olajon a hagymát, majd hozzáadjuk a kockázott burgonyát, kurkumát, babérlevelet, sót és borsot.

Felöntjük 2 liter vízzel és lassan főzzük.

Közben a maradék olajjal és a liszttel világos rántás készítünk, amelyet a leveshez adunk. Mikor újra felforr, akkor a karikázott virslit is belefőzzük.

Végül a tejfölhöz adunk a levesléből keveset, elkeverjük és a levesbe öntjük, majd egyet forralunk rajta és kész is.

Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/levesek/kurkumas-burgonyaleves/