Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Laci levese recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 üveg zöldborsó (450 g)
  • 1 csomag bébirépa (450 g)
  • 1 konzerv csemege kukorica
  • 5 dl tejföl (kb 5 dl)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab csontcsülök csont (csak mert pörkölt is készült, a csontját a levesbe főztük)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint

Elkészítése

Egy nagyobb edénybe beleöntjük a hozzávalókat, fűszereket is és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a hagyma egészbe kerül bele).

Addig főzzük, amíg a hagyma el nem kezd szétesni.

Ekkor felöntjük még vízzel (ízlés szerint), felforraljuk és addig főzzük még, amíg a hagyma teljesen szét nem esik.

Nagyobb mennyiségnél habarással, ha sűrűbb a leves, akkor csak tejföllel dúsítjuk.

Alaposan kiforraljuk és utánízesítjük, ha szükséges.

https://receptneked.wps.hu/levesek/laci-levese/