Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lebbencs leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld (a tálaláshoz )

Elkészítése

A lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük. Egy lábosban az evőkanálnyi zsíron aranybarnára pirítjuk a tésztát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felöntjük körülbelül egy liter vízzel (vagy húsleves alappal, ha van).

A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kisebb kockákra vagy karikákra vágjuk, majd a leveshez adjuk. A paradicsomot és a paprikát is felszeleteljük, és hozzáadjuk a fővő leveshez. Ízlés szerint sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel fűszerezzük.

A levest közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek és a tészta teljesen meg nem puhulnak. Tálaláskor a tetejére friss, aprított petrezselyemzöldet szórunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/lebbencs-leves/