Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg burgonya 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka) 5 dkg kolozsvári szalonna 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek zsír 1 ek finomliszt 1 kávéskanál pirospaprika 2 ek ételízesítő 1 db paprika 1 db paradicsom 1 szál zeller zöld őrölt bors só Elkészítése: A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
LigetiK
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg lebbencs tészta (fodros nagykocka)
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 ek ételízesítő
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál zeller zöld
  • őrölt bors


Elkészítése:

A zsíron megpirítom a tésztát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát.

Meghintem a liszttel, kicsit pirítom, majd lehúzom a tűzről beleteszem a pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 3 l vízzel.

Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egyben, a meghámozott és kockára vágott krumplit, ételízesítőt, sózom, borsozom.

Hozzáadom a felezett paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet és addig főzöm, még a krumpli megpuhul.

Tálalás előtt a hagymát eltávolítom belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is