Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg fodros kocka tészta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 25 dkg kolbász
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Az apróra vágott szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a megtiszíttott és apróra vágott hagymát, majd a tésztát hozzáadva megpirítjuk.
Ekkor megszórjuk a paprikával, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tésztiított és feldarabolt zöldségeket és a felkarikázott kolbászt. Kb 2 liter vízzel felöntjük, elkeverjük benne a felaprított petrezselymet és az egészet készre főzzük.
Ízlés szerint sózzuk.