Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lebbencsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg fodros kocka tészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 25 dkg kolbász
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

Az apróra vágott szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a megtiszíttott és apróra vágott hagymát, majd a tésztát hozzáadva megpirítjuk.

Ekkor megszórjuk a paprikával, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tésztiított és feldarabolt zöldségeket és a felkarikázott kolbászt. Kb 2 liter vízzel felöntjük, elkeverjük benne a felaprított petrezselymet és az egészet készre főzzük.

Ízlés szerint sózzuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/lebbencsleves-4/