Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lebbencsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított burgonya
  • 25 dkg lebbencstészta
  • 1 ek zsiradék
  • 1 fej tisztított vöröshagyma
  • 1/2 ek pirospaprika
  • 1 ek szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
  • friss zöldpaprika, paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld
  • só


Elkészítése:

A tisztított, felkockázott burgonyát 3,5 l vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, a zöldség és zeller levelet, szárított zöldségkeveréket, zöldpaprikát és paradicsomot.

A zsiradékon megpirítjuk az összetört lebbencstésztát, majd belekockázzuk a vöröshagymát, ezzel is tovább pirítjuk. Ha kész félrehúzzuk.

Amikor a burgonya félig főtt a lebbencstésztára tesszük a pirospaprikát és a levesbe öntjük az egészet. Addig főzzük, míg a tészta kellőképpen meg nem puhul.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/lebbencsleves-5/