Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lebbencsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna (kockára vágva )
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál köménymag
  • 40 dkg burgonya (kockákra vágva )
  • 1 fej hagyma (csak bevagdosva )
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 szál kolbász (karikákra vágva )

Elkészítése

Először a füstölt szalonnát megpirítom az olajon, majd rászórom a köménymagot, és hagyom, hogy kipattogjon.

Ezután hozzáadom a lebbencstésztát, és azt is kicsit pirítom, amíg egy része hólyagos nem lesz.

Ráteszem a nedves krumpli kockákat, felöntöm vízzel, majd hozzáadom a bevagdosott hagymát, sót, paradicsomot, paprikát, vegetát, borsot ízlés szerint, és a fokhagymát (én reszelni szoktam, de egészben is jó).

Fél órán át főzöm. Lehet bele főzni kolbászkarikát is, de nélküle is nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/lebbencsleves/