Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Lencseleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lencsét és a csülköt tegyük fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje, majd ha félig megfőttek, akkor adjuk hozzájuk a zöldségeket, vagyis a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát. Közben természetesen fűszerezzünk is, a sóval a csülök miatt óvatosan bánjunk. Ha a lencse és a csülök megpuhult, akkor a csülköt vegyük ki […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A lencsét és a csülköt tegyük fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje, majd ha félig megfőttek, akkor adjuk hozzájuk a zöldségeket, vagyis a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát. Közben természetesen fűszerezzünk is, a sóval a csülök miatt óvatosan bánjunk.

Ha a lencse és a csülök megpuhult, akkor a csülköt vegyük ki a levesből, és fejtsük le róla a húst, majd vágjuk fel azt. Közben rántással sűrűsítsük a levest. A rántáshoz egy kis olajon kezdjük el pirítani a lisztet, majd ha zsemle illatúvá vált a liszt, akkor húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a fűszerpaprikát is. Ezt követően leves levéből 1 merőkanállal öntsünk a rántáshoz, és keverjük simára a lisztet, majd adjuk hozzá a tejfölt is, és azt is keverjük simára – a legjobb ilyenkor habverőt használni. A rántást öntsük hozzá a lencseleveshez, mehet vissza a csülök is, forraljuk még 2-3 percig, és készen is vagyunk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is