Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 3-4 darab babérlevél
  • só
  • ételízesítő
  • bors

Levesbetét

  • csipetke
  • kis kocka tészta
  • mini kagyló tészta
Lencseleves

Elkészítése

A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A szalonnát kis kockákra, a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, fél karikákra szeleteljük. A szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átmosott lencsét, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Fél órán át főzzük, majd beletesszük a zöldségeket, és puhára főzzük.

Ízesítjük mustárral és ételízesítővel, végül belefőzzük a levesbetétet. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

https://receptneked.wps.hu/levesek/lencseleves-3/